Natuurlijk slaapt u beter!

Natuurlijk slaapt u beter – lekker slapen met betaalbaar biologisch beddengoed

De keuze voor biologisch beddengoed is niet moeilijk: heerlijk zacht, gezond én minder schadelijk voor het milieu. Alleen van de prijs zou je nog wel eens wakker kunnen liggen. Biologisch katoen is tenslotte een stuk prijziger dan 'gangbaar' katoen. Daarom heeft Atrium een eigen huismerk opgezet: 'Natuurlijk slaapt u beter'

Betaalbaar eco-beddengoed

Er zijn mooie merken op de markt die prima producten verkopen. Bij Atrium vind je dan ook alles om duurzaam en gezond te slapen: matrassen, kussens, dekbedden en bijbehorende hoeslakens, dekbedhoezen en kussenslopen. Wat is dan de toegevoegde waarde van nog een merk?

Door zelf de productie in handen te houden, worden kosten bespaard. Dat is het grote voordeel van een huismerk. Bij gevestigde merken gaat de prijs een aantal keer over de kop door de verschillende groothandels die elk een marge op het product zetten. Skip the middle man en je bespaart deze kosten. 'Natuurlijk slaapt u beter' biedt betaalbaar eco-beddengoed met prijzen van €35,- voor een eenpersoonshoeslaken tot €149,- voor een vierseizoenendekbed.

Milieuvriendelijk slapen

Katoen is een natuurlijke stof. Het ademt en voelt niet zweterig aan. Prima om onder te slapen toch? Zo eenvoudig ligt het niet. Katoen is de meest vervuilende grondstof voor textiel die er bestaat. Bij de productie van katoen wordt enorm veel water verbruikt. Tijdens de teelt en vlak voor de oogst wordt ook nog eens gebruik gemaakt van grote hoeveelheden chemicaliën en kunstmest. Uitputtend voor de aarde en schadelijk voor de gezondheid van de arbeiders. Op de site van Schone Kleren kun je meer over de gevolgen van katoenproductie lezen. Wanneer je kiest voor milieuvriendelijk slapen, ga dan voor biologisch katoen.

Gezond beddengoed

Er zijn verschillende giftige stoffen die gebruikt worden bij de productie van textiel. Naast de genoemde chemicaliën – insecticiden en pesticiden –  die tijdens de teelt gespoten worden, worden er ook giftige stoffen gebruikt om textiel te verven en kreukvrij te houden. Dat is niet alleen ongezond voor het milieu en de arbeiders, maar ook voor de uiteindelijke gebruiker. Verfstoffen en stoffen om kleur te fixeren hebben een hormoonverstorende werking. Formaldehyde wordt gebruikt om kreuk tegen te gaan. Van deze stoffen is nog niet bekend in hoeverre ze door het lichaam opgenomen kunnen worden. Op Scientias.nl  lees je meer over schadelijke stoffen in textiel.

Wil je gezond beddengoed zonder schadelijke stoffen? De lijn van 'Natuurlijk slaapt u beter' gebruikt natuurlijke grondstoffen en is biologisch geproduceerd. De lakens, dekbedden en kussens worden niet geverfd of gebleekt en zijn bij uitstek geschikt voor mensen met allergieën of een gevoelige huid. Dekbedden en onderdekens zijn gevuld met zachte merinowol en katoen, en geven een perfect slaapklimaat. Kussens met vulling van wol of natuurlatex zorgen voor een optimale ondersteuning en een gezonde ventilatie. Hetzelfde geldt voor de kussens met een vulling van spelt- of boekweitkaf. Welk kussen het meest geschikt is, hangt af van persoonlijke voorkeur, slaappositie en gewicht. Atrium geeft graag advies over het ideale kussen.

GOTS-keurmerk

Om te garanderen dat de producten van 'Natuurlijk slaapt u beter' ecologisch zijn, hebben ze het GOTS-keurmerk. Het GOTS-keurmerk controleert de hele keten van productie streng. Van het telen van grondstoffen tot de etikettering en distributie, overal moet aan de standaard voor biologisch textiel worden voldaan. Bovendien wordt er gelet op een eerlijke beloning van arbeiders en is kinderarbeid uit den boze.

Met 'Natuurlijk slaapt u beter' hoef je dan ook niet wakker te liggen van een slecht geweten of een lege portemonnee – en sta je ook gezond weer op!