Waarom Bamboe vloeren

Bamboeparketvloeren zijn een populaire keuze voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een duurzame, esthetisch aantrekkelijke en betaalbare vloeroptie. Bamboe is een snelgroeiende grassoort die zich snel herstelt en kan worden geoogst zonder de grond te hoeven vernietigen. Dit maakt bamboe een duurzamere keuze dan hout als grondstof voor vloeren.

Bamboeparketvloeren zijn ook zeer sterk en duurzaam. Ze kunnen gemakkelijk tegen een stootje en zijn bestand tegen krassen en deuken. Bovendien zijn ze gemakkelijk te onderhouden en hoeven ze maar af en toe te worden gedweild om hun glans te behouden.

Er zijn verschillende soorten bamboeparketvloeren beschikbaar, waaronder verticaal geperste bamboe, horizontaal geperste bamboe en High densitybamboe. Verticaal geperste bamboe is gemaakt van bamboestokken die rechtop in de pers zijn geplaatst, wat resulteert in lange, dunne plakken bamboe. Horizontaal geperste bamboe is gemaakt van bamboestokken die plat in de pers zijn gelegd, wat resulteert in bredere plakken bamboe. High Density bamboe is gemaakt van bamboe plain of sidepressed dat nog eens extra onder druk in elkaar wordt geperst en is bekend om zijn unieke hout achtige uitstraling en hardheid.

Bamboeparketvloeren zijn ook een milieuvriendelijke keuze, omdat bamboe een natuurlijk, hernieuwbare grondstof is. Bovendien zijn bamboeparketvloeren ook hypoallergeen en zijn ze een goede keuze voor mensen met allergieën of astma.

In vergelijking met houten vloeren zijn bamboeparketvloeren meestal betaalbaarder. Ze zijn ook gemakkelijk te installeren en kunnen over de meeste bestaande vloeren worden gelegd, wat betekent dat je niet hoeft te slopen of te renoveren voordat je ze kunt installeren.

Al met al zijn bamboeparketvloeren een duurzame, stevige, esthetisch aantrekkelijke en betaalbare vloeroptie die zowel functioneel als milieuvriendelijk is. Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer, is bamboeparket zeker de moeite waard om in overweging te nemen.

WhatsApp met ons