Waarom Linoleum en geen PVC

Linoleum en PVC zijn beide populair voor het bedekken van vloeren, maar er zijn duidelijke verschillen tussen de twee wat betreft duurzaamheid. Als je op zoek bent naar een duurzame vloerbedekking, is linoleum een betere keuze dan PVC.

Ten eerste is linoleum gemaakt van natuurlijke grondstoffen, zoals houtmeel, lijnolie, aardolie en hars. Dit maakt linoleum een milieuvriendelijker materiaal dan PVC, dat gemaakt is van kunststoffen die vaak afkomstig zijn uit aardolie.

Daarnaast is linoleum ook een duurzamer materiaal dan PVC omdat het langer meegaat. Linoleum kan wel tot twintig jaar meegaan, terwijl PVC vaak na enkele jaren moet worden vervangen. Dit betekent dat je met linoleum minder snel nieuwe vloerbedekking hoeft te kopen en daarmee minder afval creëert.

Linoleum is ook een duurzamer materiaal omdat het gemakkelijk te recyclen is. Aan het einde van zijn levensduur kan linoleum worden verwerkt tot nieuwe producten, zoals speelgoed of kunststof verpakkingen. Dit is in tegenstelling tot PVC, dat vaak als afval eindigt omdat het moeilijk te recyclen is.

Tot slot is linoleum ook een duurzamer materiaal omdat het biologisch afbreekbaar is. Dit betekent dat het na zijn levensduur kan worden afgebroken door bacteriën en andere organismen, zonder dat dit schadelijk is voor het milieu. PVC daarentegen kan jarenlang in het milieu blijven zonder te vergaan en kan daarmee potentieel schadelijk zijn.

In het algemeen is linoleum dus een duurzamer materiaal dan PVC voor vloerbedekking. Het is gemaakt van natuurlijke grondstoffen, heeft een lange levensduur, is gemakkelijk te recyclen en biologisch afbreekbaar. Als je op zoek bent naar een duurzame vloerbedekking, is linoleum dus een goede keuze.

WhatsApp met ons