Sleep on Nature

Ecomatrassen van natuurlatex

Heerlijk slapen en fris weer wakker worden - dat willen we allemaal. Maar niet op elk matras is dat vanzelfsprekend. Ondersteuning, stevigheid en materiaalsoort zijn allemaal van belang. Met een matras van natuurlatex ben je verzekerd van heerlijk matras, zonder synthetische, vluchtige componenten.

Matrassen en gezondheid

Voor de gangbare matrassen wordt aangeraden om ze na aanschaf 72 uur te laten luchten. De reden hiervoor is dat de matrassen in containers worden vervoerd die worden behandeld met verschillende chemische middelen en gassen. Voorbeelden zijn biocide-gassen tegen ongedierte. Daarnaast worden synthetische matrassen gemaakt met vluchtige, organische stoffen. Dat geldt voor traagschuim, koudschuim en polyether, maar ook voor synthetische latex. Naar de combinatie van deze stoffen is nauwelijks onderzoek gedaan.

Materialen

De matrassen van natuurlatex bestaan uit puur natuurlatex met een laag biologische wol. De latex heeft een open celstructuur voor een optimale ventilatie. De wol ademt goed en zorgt voor een optimale lichaamstemperatuur: warm als het moet en koel als het warmer is.

Atrium verkoopt zeer comfortabele matrassen van GreenSleep  met een kern van 20 centimeter, 2x 10cm naar keuze of 2x 5cm en 1x 10cm, dikke lagen puur natuurlatex. Rondom de kern is een laag biologische wol aangebracht, die is samengesteld uit 80% schapenwol en 20% linnenvlies. Om de materialen zit een prachtige, zachte en luxe velours katoenen tijk. De wol en het katoen voldoet aan de strenge eisen van de Global Organic Textile Standard.

De Natural Eco  van Dormiente is eveneens van natuurlatex, maar dan van reststukken. Een sterk staaltje hergebruik en zeer budgetvriendelijk. Ook deze matras is omhuld door wol voor een optimale warmteregulatie en vochthuishouding.

Comfort ecomatrassen

Ligt dat wel lekker, zo’n ecomatras? Er zijn natuurlijke matrassen van verschillende materialen en de stevigheid varieert van zacht tot stevig. Voor iedere slaper wat wils, dus. Qua comfort zijn de matrassen vergelijkbaar met de gangbare luxematrassen, met als groot verschil dat bij de productie van deze matrassen geen chemische materialen worden gebruikt. Dat ligt toch net even wat lekkerder.

Bij Atrium kun je komen proefliggen. In onze vestigingen hebben we diversen matrassen in de winkel. Dat geeft een eerste indruk, maar pas thuis ondervind je echt hoe een matras bevalt. De natuurmatrassen van Greensleep mag je uitgebreid testen. Als je binnen 30 dagen niet tevreden bent over de stevigheid kun je gratis een zachtere of stevigere matraskern ontvangen.