Bijzondere wandafwerking

Bijzondere wandafwerking van restmateriaal - cocopanels in je interieur

 

Ben je op zoek naar een bijzondere wandafwerking voor een saaie muur? Misschien is een driedimensionale wandbekleding van kokosnoot wel wat. De natuurlijke materialen zorgen voor een groots effect. Nature@home  produceert wandbekleding van natuurlijke restmaterialen met een driedimensionale structuur. Dat zorgt voor een heel bijzondere uitstraling en de perfecte, natuurlijke afwerking van een saai hoekje. Bij Woonwinkel Atrium zijn de wandtegels van kokosnoot nu te bekijken en bestellen.

 

 

Kokosnoot op je muur

De wandbekleding van Nature@home is gemaakt van restjes kokosnoot die in verschillende mozaïekvormen tot panelen worden verlijmd. Er is een ruime keuze aan verschillende designs doordat de mozaïekstukjes groter of kleiner zijn, de binnen- of buitenkant van de kokosnoot zichtbaar is en door een eventuele afwerking met lak of verf. De panelen zijn dan ook stuk voor stuk uniek. Combineer de panelen met flink wat planten voor een botanische, exotische sfeer.

 

Behalve wandpanelen van kokos biedt Nature@home ook panelen van restjes hout aan. Bij Atrium zijn de voorbeeldstalen te bekijken

 

 

Productie

Bij de productie van de cocopanels in Indonesië wordt rekening gehouden met milieu en arbeidsomstandigheden. De schalen van kokosnoten zijn normaal gesproken een afvalproduct. Door ze te hergebruiken wordt de afvalberg behoorlijk verkleind en neemt de lokale werkgelegenheid toe. Voor deze prestatie heeft Nature@home al diverse prijzen en awards gewonnen.

 

 

Verwerking

De wandtegels zijn groot (42 x 42 cm) en licht van gewicht, waardoor ze eenvoudig te verwerken zijn. De tegels kunnen op een rechte of ronde muur verwerkt worden en met een flexibele kit of parketlijm op de wand bevestigd worden. De panelen kunnen ook in vochtige ruimtes zoals de badkamer gebruikt worden. Voor het onderhoud is een stofzuiger, plumeau of stofdoek genoeg

 

Verwerk de panelen in vier eenvoudige stappen:

1 Laat de panels 24 uur acclimatiseren.

2 Zaag ze op maat met een afkort- of cirkelzaag.

3 Breng montagekit aan op de achterkant van het paneel.

4 Druk de panels tegen de wand en bewonder het eindresultaat.