Laat kinderen natuurlijk slapen

Het kinderbed van 0 tot 4 jaar.

Voor een pasgeboren baby is slapen de gewoonste zaak van de wereld. Ze kunnen overal in slaap vallen, voor op de fiets, in de buggy of op de grond naast de hond. Ze hebben totaal geen idee over ruggenwervel problemen en ergonomisch verantwoorde houdingen. Wat voor een baby belangrijk is zijn de prikkels die op hem afkomen; harde geluiden vochtig of natte luiers, warmte en allergenen. 1 op de 3 baby's hebben tegenwoordig in geringe of ernstige mate last van allergieën.  Zuigelingen en kleine kinderen zijn bijzonder gevoelig voor allergenen, omdat hun  immuunsysteem nog niet volledig ontwikkeld is.  Daarom zou men op een kinderkamer allergenen en schadelijke stoffen bij voorkeur moeten vermijden.   

Als u de gezondheid van uw kind serieus neemt, dan past u zuivere materialen toe.

De meest op het kinderlichaam toegesneden matras opbouw is een tijk van biologisch katoen een laagje wol en een kern van cocolok ( cocos met latex ).

Als deken kunt u onbehandelde wollen dekens nemen. Twee wollen dekentjes zodat u als het te warm wordt er eentje kunt afnemen. Zuivere wol is wol wat zijn natuurlijke kleur heeft en niet chemisch behandeld is tegen motten. Kinderen hebben het, door hun stofwisseling en goede doorbloeding, niet snel koud en bevriezen in onze sterk geïsoleerde woningen is geheel onvoorstelbaar. Het probleem ligt veel eerder in het oververhitten van uw kind. Betreffende beddengoed kunt u het beste kiezen voor  onbehandeld katoen of linnen. 

Eisen aan een kinderbedje.

Een kinderbed moet natuurlijk aan veiligheidseisen voldoen;

Kinderen tot 12 jaar.

Als we een kind zien, zien we beweging. Wanneer dat niet zo is vragen we ons af; "wat er met het kind aan de hand". Wachten voor een stoplicht of aan de hand van zijn of haar kletsende moeder, ze staan te springen of te jengelen, het duurt ze allemaal te lang.

Door beweging en de recht opgaande gang, wordt het kind sterker en steviger en nemen de ronde vormen steeds meer af. De baby buik verdwijnt en steeds meer lijnen en contouren worden zichtbaar. Het  kind gaat zijn eigen vorm ontwikkelen. Dan wordt het tijd dat hij naar school gaat en zich niet alleen meer bezig kan houden met dat wat hem invalt of op zijn pad komt, hij moet zich  aanpassen en concentreren, 'n hele klus 5 dagen in de week. Naast veel beweging in de vrije tijd, is slapen om indrukken te verwerken en energie op te doen voor de volgende dag, heel belangrijk.

Door de verandering in zijn rugwervels vanwege de recht opgaande gang is een stevig matras van gelatexeerde kokos met een dikte van 10cm een goede ondersteuning. Een kokoskern kiezen we omdat het onverslijtbaar, stabiel en vochtdoorlatend is. De matraskern wordt afgedekt met een tijk gevuld met een vlies van schapenwol. Deze is klimatiserend en neemt vocht op die het gedurende de dag weer af kan geven.

Beddengoed van natuurlijke materialen, in zachte tinten, geven het indrukgevoelige kind in de nacht zijn nodige rust.

Pubers

Zeiden we vaak tegen het kleine kind: " zit nou toch eens stil".

De puber hoort vaak: " ga eens rechtop zitten"

Ons lichaam is gemaakt om te bewegen, van nature doet het kind dat, en voor de puber waarbij het lichaam met grote sprongen groeit is het rechtop zitten niet zo makkelijk.

Niet alleen lichaam en geest zijn nog niet in balans, ook de groei van skelet en spieren loopt niet parallel. We zien dit aan hun houding en bewegingen.

In de wervel kolom zien we nu naast de S-vorm in de onderrug ook 'n S-vorm in de nek ontstaan, zoals bij volwassenen. Slechte houding en langdurige eenzijdige belasting ( PC en TV kijken) geven een overbelasting van de wervelkolom. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat al zo'n 50% van alle pubers aan rugklachten lijden. Door langdurig in dezelfde houding te zitten, raken drukpunten in het lichaam overbelast en spieren die niet gebruikt worden, gaan in kracht achteruit.  In deze levens fase gaat het kind dan ook over van een harder bed naar een meer flexibeler bed opgebouwd uit louter natuurlijke materialen.