Grasparket het kan!

Bamboe is de verzamelnaam voor een aantal plantensoorten en deze plantensoorten behoren tot de grassen. Dus als we het over bamboe parket hebben, spreken we  eigenlijk over grasparket.

Bamboe kan tegenwoordig op een aantal manieren verwerkt worden en de vele benamingen laten de consument vaak duizelen. Plain pressed, side pressed , high density, caramel, forest allemaal een benaming voor parket met dezelfde grondstof : Bamboe.

De bamboe plant wordt gewonnen voor het vervaardigen van een parketvloer, binnen 5 jaar. Om hem te eten wordt hij zelfs gewonnen voordat hij zijn kopje boven de grond heeft uitgestoken, een beetje zoals asperges. Omdat de grasstengels binnen 5 jaar al een lengte van 7m kunnen bereiken is het een zeer ecologisch verantwoord product. Een eik is pas minimaal na 40 jaar op een dermate groot volume dat hij geveld kan worden om te worden verwerkt tot parket.   Bamboe is, om maar even bij de vergelijking met eiken te blijven harder dan eiken.
Deze snel groeiende grassoort, 1 cm per dag!!!, is door deze eigenschap te verwerken tot een CO2-neutraal parket, tijdens zijn hele levenscyclus. Als u hem dan ook nog eens afwerkt met een natuurlijke impregneerolie en harde vloerwas heeft u een schitterende parketvloer die bijdraagt aan een gezond binnenmilieu en een beter klimaat.  In het ruime assortiment is altijd wel een uitstraling naar keuze te vinden. 

WhatsApp met ons