Ziek van je muren

Het klinkt natuurlijk raar. Ik word ziek van mijn muren….  . Natuurlijk word je niet ziek van je muur, omdat je hem niet opeet, maar indirect kunnen de muren wel degelijk het binnenmilieu ziekmakend beïnvloeden.

Op de foto zien we een beschimmelde hoek in een kamer. Vaak zie je deze situatie op een douchecel of badkamer. Het gevaar zit niet in de schimmel die men ziet, op de muur of plafond, maar in de sporen die de schimmel afgeeft aan de lucht, die ziet men niet en zijn er ook al veel eerder dan de zichtbare aantasting op de wand of plafond.

Als het gebeurt rennen de meeste mensen naar een gifmenger om het van kwaad naar erger te maken. Probeer eerst eens te achterhalen waarom er zich schimmel op de muur vormt. Waar komt het vocht vandaan. Voorkomen is ook in deze situatie beter dan genezen. Maar ook zonder gif kan men perfect schimmelvorming te lijf gaan. Reinig het oppervlak grondig, strijk het voor met Haga kalkverf voorstrijk en werk het af met Haga kalkverf en de schimmel heeft geen kans meer.
Kalkverf is hoog alkalisch en dat betekent dat bacteriën en schimmels die in contact komen met de kalkverf verbranden en sterven. Gewonen muurverven zijn vaak een prima voedingsbodem voor schimmels. Dus door uw huis te schilderen met kalkverf geeft u schimmels en bacteriën geen kans. Zo zorgt kalkverf actief voor een gezond binnenklimaat.  Kalkverf is niet statisch oplaadbaar, ademend, ruikt fris en is water verdunbaar. Kalkverf is op kleur te maken met kalkvaste pigmenten.

Kalkverf staat bekent om haar decoratieve fluweel zachte uitstraling , een perfecte aanvulling voor elke modern gezonde woning.  

 

WhatsApp met ons